Philippe Gilbert heeft zich met zijn vier op een rij in de geschiedenis gereden én in de belangstelling. Kan Omega Pharma-Lotto hem houden, want dit zal de prijs van Gilbert zwaar opdrijven? "Dat is een luxeprobleem", oordeelt Marc Coucke.

Coucke, topman bij Omega Pharma, bouwde samen met Lotto jaren aan een team dat eindelijk volop begint te oogsten, dankzij Philippe Gilbert.

"Philippe is de beste klassieke renner ter wereld geworden, die vier zeer moeilijke koersen naeen wint. En hij stond er ook in het Vlaamse voorjaar. Gilbert heeft zijn martkwaarde veroverd en we zullen die vanzelfsprekend respecteren", vertelt Coucke aan Sporza.

"Zes jaar lang hebben we onze ploeg opgebouwd tot een niveau waar we nooit van durfden te dromen. Als we nu dit niet proberen bijeen te houden, is dat dom. Het kan niet de bedoeling zijn om van nul af aan te herbeginnen."

"Dus we moeten er alles aan doen om Gilbert bij ons te houden, maar vanzelfsprekend met heel veel respect voor de renner die hij geworden is."

Ook teammanager Marc Sergeant wil Gilbert niet verliezen. "Onze Belgische nummer één, die deze sterke structuur rond zich verliest en naar het buitenland verkast? Ik mag er niet aan denken. Het zou zonde zijn."

sporza.beMisschien ook interessant: