Alberto Contador heeft de voorbije dagen enkele bergritten van de komende Ronde van Italië verkend. "We zouden soms beter met een mountainbike rijden", vertelde de Spaanse ronderenner aan de Italiaanse krant La Gazzetta dello Sport.

Na een teleurstellende Waalse Pijl vertrok Contador samen met luxehelpers Dani Navarro en Jesus Hernandez richting Italië. Daar verkende hij de cols van de zware bergritten Lienz - Zoncolan en Conegliano - Gardeccia.

De Spaanse ronderenner van Saxo Bank raakte erg onder de indruk van de twee ritten. "Deze etappes boezemen me echt wel veel schrik in", zei Contador. "Neem nu de klim en afdaling van de Monte Crostis. Eerst moeten we 14 km bergop tegen een gemiddeld stijgingspercentage van liefst 10 %. Daarna volgt er een stuk vals plat van 8 km op onverharde wegen. Na een afdaling volgt de slotklim op de Zoncolan. Loodzwaar. We zouden beter met een mountainbike rijden", lacht de Spaanse berggeit.

In de rit naar Gardeccia moeten de renners zelfs 6500 meter hoogteverschil overwinnen. Bovendien is de etappe 230 km lang en volgt die na de zware bergrit naar de Zoncolan. "Het wordt alvast een fantastische belevenis", besluit Contador.

sporza.beMisschien ook interessant: