Jonathan Castroviejo is de eerste leider in de Ronde van Romandië. De Spanjaard van Euskaltel was in de proloog in de straten van Matigny een tikkeltje sneller dan Taylor Phinney en Leigh Howard. Sébastien Rosseler was de beste Belg op de 23e plaats.

Een groot palmares reed Castroviejo nog niet bij elkaar, maar in de straten van Martigny was hij de enige die (nipt) onder de tijd van het 20-jarige toptalent Taylor Phinney wist te duiken.

Ook de 21-jarige Australiër Leigh Howard eindigde nog in dezelfde seconde. De jeugd grijpt de macht in Romandië, want de drie prijken ook bovenaan in het jongerenklassement.

Castroviejo bezorgt zichzelf een mooi verjaardagscadeau, want woensdag mag hij in de leiderstrui 24 kaarsjes uitblazen. Het is bovendien zijn eerste overwinning bij de profs.

"Dit is ook voor mij een verrassing", zei Castroviejo. "Ik heb veel risico's genomen in de bochten en dat heeft geloond. Voor mij en mijn team is deze Ronde van Romandië al geslaagd."

Sébastien Rosseler was de beste Belg op de 23e plaats. De winnaar van de Driedaagse van De Panne/Koksijde gaf 7"61 toe op winnaar Castroviejo.

sporza.beMisschien ook interessant: