Vanaf 6 augustus 2011 mag Iljo Keisse weer koersen buiten België. Dat heeft de Internationale Wielerunie UCI gemeld aan het Brusselse hof van Beroep. De renner van Quick-Step kan eigenaardig genoeg wel nog langer geschorst worden in België.

Iljo Keisse testte in november 2008 positief op dopinggebruik en werd 11 maanden op non-actief geplaatst, tot de Belgische Wielerbond hem vrijsprak.

Het TAS hief die vrijspraak op en Keisse spande een kort geding aan. Gevolg: het Brusselse hof van Beroep schortte de schorsing van het TAS op zijn beurt op.

Volgens de UCI was die beslissing enkel in België geldig, zodat de schorsing in het buitenland voortliep. De vraag rees nu wanneer de schorsing afliep: op 5 juli, zoals Keisse beweert, of 6 augustus. De UCI zegt dat het 6 augustus is.

Keisse in België is nog een ander paar mouwen. "Het is wachten op een definitieve uitspraak van het hof van beroep", zegt Tom De Sutter, advocaat van de Vlaamse Gemeenschap in de zaak.

"Die zou voor 24 mei komen. Als het hof de eis van Keisse afwijst, is Keisse voor nog eens zo'n zes maanden geschorst. In het andere geval blijft de schorsing opgeschort, maar volgt wellicht een procedure in cassatie."

sporza.beMisschien ook interessant: