Bondscoach Carlo Bomans trekt na Luik-Bastenaken-Luik naar Kopenhagen om het WK-parcours te verkennen. Hij neemt de speerpunten van de Belgische ploeg, Philippe Gilbert en Tom Boonen, mee. "Ze zijn erg gemotiveerd voor het WK."

Nick Nuyens ging vorige week al eens kennismaken met het WK-parcours in Kopenhagen. Over twee weken zullen ook bondscoach Carlo Bomans en kopmannen Philippe Gilbert ern Tom Boonen er hunn eigen mening over kunnen vormen.

"Ik ken het WK-parcours enkel van een video, dus is de verkenning nuttig. In de Ronde van Denemarken kwamen daar wel al ritten aan en eindigden die op een sprint, maar daarin werd geen 260 km gekoerst", zegt Bomans in Het Laatste Nieuws en La Dernière Heure.

"Twee dagen na Luik-Bastenaken-Luik reizen we naar Kopenhagen. Het wordt belangrijk voor Boonen en Gilbert om het parcours van dichtbij te zien. Ze zijn erg gemotiveerd voor het WK."

De Belgen presteren prima in de voorjaarsklassiekers. "We leven in weelde", beseft bondscoach Bomans. "Als ik nu een selectie zou moeten maken, dan zou dat wel een moeilijke klus worden."

"Hopelijk is dat in september nog zo. Al heb je tegen die datum al heel wat renners die afgehaakt hebben voor het WK. Na de Tour merk je al welke renners andere plannen maken."

En wat is volgens de bondscoach de ideale voorbereiding op het WK? De Vuelta uitrijden? "Dat denk ik wel, het is de ideale stap om in topvorm naar het WK te trekken. En dit jaar komt het WK twee weken na de Vuelta, dat is genoeg om te recupereren", zegt Bomans.

sporza.beMisschien ook interessant: