Na zijn machtsvertoon van de voorbije dagen lijkt Philippe Gilbert eigenlijk alleen maar te kunnen verliezen in Luik-Bastenaken-Luik. "Maar de koers moet nog altijd eerst gereden worden", vertelt de renner van Omega Pharma-Lotto aan Sporza.

"Ik heb de laatste drie koersen wel gewonnen, maar ook niet met drie minuten voorsprong. Ik had telkens maar een paar meter over. De tegenstanders zijn niet ver van mijn niveau. Rodriguez is wat minder, maar echt niet zo veel."

"Voor de rest is het ook uitkijken naar de broers Schleck, Vinokoerov is ook goed, net als Sanchez. Ik moet echt niet met te veel vertrouwen starten."

Zondag rijdt Gilbert zowat in zijn achtertuin. "Luik is voor mij mijn droomkoers. Om deze te kunnen winnen, wil ik mijn andere drie zeges inleveren."

Zijn tactiek heeft Gilbert al uitgestippeld. "Sparen, sparen, sparen en dan de laatste 50, 60 kilometer alles geven. Ik reken op mijn ploeg tot de voorlaatste klim. Ik merk op training dat ze bijzonder gemotiveerd zijn. Iedereen doet zijn best voor mij. Dat is mooi."

"Ik denk niet dat ik ooit al beter was dan nu, tenzij misschien op het WK in Geelong. Ik geniet van mijn conditie. Hopelijk blijf ik nog drie dagen 100 procent."Misschien ook interessant: