Saxo Bank heeft zijn negen namen voor de Tour bekendgemaakt die op 30 juni start. Manager Bjarne Riis: "Nuyens heeft de flair en kracht om in ontsnappingen mee te gaan."

Saxo Bank trekt zonder uitgesproken kopman richting Ronde van Frankrijk, maar Riis is ambitieus. "We beginnen aan de Tour met het oog op ritwinst. We willen ook onze stempel drukken op de koers."

"Dat moet zeker mogelijk zijn, daar ben ik van overtuigd" zegt hij. "Deze selectie geeft ons veel mogelijkheden. Ik denk dat we een mix hebben van ervaring, agressiviteit en andere kwaliteiten."

"We rekenen op Haedo voor de sprints. Hij krijgt enkele trouwe helpers mee. Met Chris Anker Sørensen hebben we een renner in onze ploeg die sterk voor de dag kan komen in de bergen. Misschien is hij wel kandidaat voor de bolletjestrui."

"We beginnen aan de Tour zonder uitgesproken kopman. Nick Nuyens en Nicki Sørensen zijn renners met kracht en flair die iets kunnen uitrichten in de ontsnappingen."

Saxo Bank moet zonder Alberto Contador naar de Tour. Hij is nog tot na de Tour geschorst. "Dit is een kans en een uitdaging om wat meer risico's te nemen tijdens de wedstrijd. Met een kandidaat-winnaar in de ploeg zou dat onmogelijk zijn. Ik heb eigenlijk een heel goed gevoel bij deze Tour. Ik denk dat het niet verstandig is om deze ploeg te onderschatten."

Voor Nuyens wordt het pas zijn tweede Tour-deelname. In 2007 kwam hij al eens aan de start, toen nog in dienst van Cofidis. Toen trok Cofidis zich vroegtijdig terug uit de Tour, nadat Christian Moreno postitief werd bevonden op dopinggebruik na de elfde etappe.

sporza.beMisschien ook interessant: