Johan Vansummeren is blij. Vorig jaar nam Garmin hem niet mee naar de Tour, nu wel. "Er viel een pak van mijn hart", zegt de 31-jarige Belg.

Vorig jaar pakte Garmin Navardauskas mee in plaats van Vansummeren. De tijdritkwaliteiten van de Litouwer waren doorslaggevend met het oog op de ploegentijdrit.

Dit jaar is Vansummeren er wel weer bij. "Ik werd dinsdag heel laat vanuit de VS gebeld", zegt hij in Het Belang van Limburg.

"Er viel een pak van mijn hart, want ik zou niet graag weer thuisgebleven zijn. Vorig jaar was ik boos. Ook nu was ik niet zeker, maar ik liet me niet meer opjagen. Ik wachtte rustig af."

Vansummeren krijgt een specifieke rol: hij wordt de persoonlijke lijfwacht van Giro-winnaar Ryder Hesjedal. "Ik ben blij dat we met een echte visie en echte kopmannen naar de Tour gaan."

"Niets is immers ambetanter en stresserender dan elke dag zelf mee achter succes te moeten aangaan. Nu hoeft dat voortdurend nerveus gedemarreer niet."

"Nu hebben we concrete doelstellingen en wil ik die helpen realiseren. In die context moet ik constant bij Hesjedal blijven. Het zou straf zijn als hij zijn stunt van de Giro herhaalt, maar hij gaat zeker een nummer opvoeren."

"Ook van Tyler Farrar wordt veel verwacht. Tot op heden was zijn seizoen niet veel zaaks, maar hij wil zich herpakken in de Tour."

sporza.beMisschien ook interessant: