Jürgen Roelandts is dé kopman bij Lotto-Belisol voor het BK van zondag. Niko Eeckhout denkt ook aan een tweede driekleur, Gert Steegmans aan een eerste.

Na zijn val Down Under was Jürgen Roelandts maanden out, maar op korte tijd staat hij er weer helemaal weer. "Ik ben enorm gemotiveerd om het in de rest van het seizoen goed te doen."

"Op training heb ik heel wat werk verzet. Met de Tour in zicht wordt het stilaan tijd om te oogsten."

Roelandts zal in Geel 15 teammaats in steun hebben. "Dat is geen garantie. Toen ik in 2008 in Knokke won, liep alles verkeerd onderweg. Alleen in de laatste rechte lijn verliep alles naar wens."

Roelandts had het parcours in Geel wel graag wat selectiever gezien. "Ik veronderstel dat het te vergelijken zal zijn met een koers als bijvoorbeeld Gullegem."

"De hele tijd een heel hoog tempo, nergens een kleine afdaling waar je wat kunt recupereren. De mensen die denken dat dat makkelijk is, vergissen zich. Qua wattages kom je in de buurt van de waarden die je in een topklassieker haalt", zegt Roelandts in Gazet van Antwerpen en Het Laatste Nieuws.

Hij heeft zo zijn idee over de ontknoping. "Ik sluit geen massaspurt uit, maar ik denk dat het wel eens een spurt met een 40-tal renners kan worden. Dat was in 2008 in Knokke ook het geval."

Wie ook van een tweede titel droomt is Niko Eeckhout, die eind dit jaar 42 wordt. "Ik start elk jaar met dezelfde hoge verwachtingen. En nu nadrukkelijk. Als ik in een goeie dag ben, is dit een parcours waarop ik iets kan doen. Op mijn leeftijd heb je al wat minder goede dagen, maar er zijn nog goeie."

In 2006 in Antwerpen schitterde Eeckhout met het goud op het podium, geflankeerd door Philippe Gilbert (zilver) en Tom Boonen (derde).
Steegmans: "En waaom ik niet?"

Gert Steegmans, teammaat van Tom Boonen, dicht zich ook winstkansen toe op de snelle omloop. "Tom is dé absolute favoriet. Hij bewees dit jaar al dat hij redelijk goed kan pieken. Zelf winnen? Waarom niet? De procentjes die ik dringend nodig had, zijn er in Zwitserland bijgekomen. En ik ben het winnen niet verleerd." Steegmans stond wel nog nooit op het BK-podium.

sporza.beMisschien ook interessant: