Johan Bruyneel beleeft drukke tijden. Met Alberto Contador en Levi Leipheimer probeert hij de Vuelta winnen, maar ondertussen klampt iedereen hem aan over de comeback van Lance Armstrong. "Hij zal opnieuw competitief zijn", klinkt het. "Dit is een memorabele week voor mij", zegt Bruyneel in Het Nieuwsblad. "Armstrong heeft van het wielrennen weer dagenlang wereldnieuws gemaakt. Daar slaagt zelfs deze Vuelta niet in."

"De eerste keer dat hij over een comeback begon, heb ik hem dat onmiddellijk afgeraden. Ik wist niet wat ik hoorde. Maar hoe meer en frequenter hij erover sprak, hoe strakker zijn houding werd", vertelt Bruyneel.

Sommigen staan sceptisch tegenover de terugkeer van Armstrong, maar Bruyneel niet. "Dit is géén bevlieging. Daarvoor ken ik hem goed genoeg. Hij is enorm gemotiveerd om opnieuw competitief te zijn. Dan is zijn comeback al geslaagd."

Armstrong zelf spreekt nochtans over het allerhoogste: een achtste Tourzege. "Hij zal sowieso een acceptabel niveau halen, maar de Tour winnen op je 38e? Dat is nog wat anders", zegt Bruyneel. "Maar het wordt geen afgang. Ik denk dat hij goed genoeg zal zijn om mee te spelen. Maar zal hij kunnen leven met de nederlaag? Dat is nieuw voor hem."

Bruyneel ontkent wel dat hij met zijn Astana-ploeg al een akkoord heeft met Armstrong. "Ik wil eerst de Vuelta winnen. Daarna is het tijd om een deal te maken. Ik zou wel geen goed gevoel hebben als hij ergens anders zou rijden."

Alberto Contado, de kopman van Astana, liet al uitschijnen dat hij niet wil knechten voor Armstrong. Wordt dat geen probleem?

"Het was geen gemakkelijk gesprek met Alberto. Lance was de beste ronderenner, Albert is dat nu. Maar we lossen de problemen pas op als ze zich voordoen. En daarbij, het is interessanter om je rivalen binnen je eigen ploeg te hebben dan bij de tegenstand", vindt Bruyneel

sporza.beMisschien ook interessant: