Volgens verschillende Amerikaanse bronnen zou Lance Armstrong volgend jaar in het peloton terugkeren, bij Astana. De zevenvoudige Tourwinnaar zou onder andere weer de Tour rijden. Lance Armstrong is bijna 37 jaar, maar hij zou volgend toch weer op de fiets kruipen.

De Amerikaan zou vijf rittenkoersen rijden voor Astana.

De Ronde van Californië, Parijs-Nice, de Ronde van Georgia, de Dauphiné Libéré en ook de Ronde van Frankrijk zouden op zijn programma staan. Armstrong zou zo herenigd worden met zijn oude ploegmanager Johan Bruyneel.

Eind van de maand verschijnt een exclusief interview met Armstrong in het blad Vanity Fair. Daar zou hij zijn plannen uit de doeken doen. Armstrong zette in juli 2005 een punt achter zijn carrière.

Armstrong is ook na zijn carrière zijn conditie blijven onderhouden. Zo nam hij al deel aan een aantal marathons en reed hij enkele mountainbikewedstrijden.

Armstrong zelf wilde het bericht niet bevestigen.

[b]Smeets: "Hij is ons weer te slim af"[/b]
De Nederlandse wielercommentator Mart Smeets gelooft in het comeback-verhaal van Lance Armstrong. "Want in augustus werd hij nog tweede in een zware mountainbikerace."
Voor die race moest Armstrong zich opnieuw inschrijven bij het Amerikaanse antidopingagentschap. En dat moet je zes maanden kunnen controleren vooraleer je op de weg actief kunt zijn. Die mountainbikerace was in augustus. Tel er zes maanden bij en je komt in februari uit. En precies dan staat de Ronde van Californië op het menu. Armstrong is de wereld weer te slim af", vindt Smeets.

sporza.beMisschien ook interessant: