Tyler Farrar (Garmin) heeft zich weer van zijn beste kant laten zien op Belgische bodem. De Amerikaan won de opener in de Franco Belge. Hij versloeg in Moeskroen Danilo Napolitano en Tom Boonen in een massasprint.Wim De Vocht was een van de vluchters van de dag. Samen met twee Fransen reed hij een voorsprong van meer dan elf minuten bij mekaar.

In de plaatselijke rondes in Moeskroen werd het drietal opgeslokt door het aanstormende peloton. Boonen, die vorig jaar een rit kon winnen in de Franco Belge, mengde zich in de massasprint, maar moest zoals wel vaker dit jaar zijn meerdere erkennen in Farrar. Voor de Amerikaan is het de tiende zege van het seizoen.

De Vocht houdt aan zijn vlucht wel de rode trui over als leider in het bergklassement. Vrijdag rijdt het peloton van Maubeuge in Frankrijk naar Poperinge.* Tyler Farrar: "Het was niet gemakkelijk. Napolitano maakte er weer een gevaarlijke bedoening van. Hij zwenkte uit waardoor ik bijna in de hekken belandde. Uiteindelijk vond ik toch nog een gaatje. Of ik mijn leiderstrui zal verdedigen zal afhangen van de weersomstandigheden. Het kan hier echt spoken. Maar uiteraard wil ik deze rittenkoers winnen."

* Wim De Vocht: "Het was een lange dag, maar die ging toch snel vooruit. Ik wou mee gaan met een vroege vlucht en dat is me dus gelukt. Er zal al veel moeten foutlopen om mij van de eerste plaats te verdringen in het bergklassement. De trui is bijna binnen."

sporza.beMisschien ook interessant: