Amsterdam, augustus 2020, Nu de sportwereld weer in beweging komt, is er volop live wielrennen te zien bij Eurosport. De programmering van Eurosport zit bomvol met geplande en verplaatste wielerkoersen deze nazomer. Eurosport heeft afgetrapt met de Strade Bianche (Foto de winnares van de dameskoers Annemiek van Vleuten, courtesy Eurosport) op zaterdag 1 augustus.
De afgelopen maanden was er op Eurosport - ondanks de aangepaste programmering - meer dan genoeg aandacht voor professioneel wielrennen. Met programma's als de virtuele Tour for All en Tour de France, de talkshow 'Kop over Kop' en 'Relive Wielrennen', waarbij onder meer Wout Poels en Remco Evenepoel iconische overwinningen terugkeken.

Toch is het uitkijken naar de échte koers en die is deze week eindelijk weer van start met live wielrennen op de weg. En het begon met niet zomaar een wedstrijd: de Strade Bianche, de koers over de iconische witte wegen van Toscane. Waarbij een duel tussen erkende hardrijders op onverharde wegen Mathieu van der Poel en Wout van Aert werd verwacht en oud-winnaars Tiesj Benoot en Julian Alaphilippe werden uitgedaagd door een peloton van toppers die maandenlang naar deze dag hebben toegeleefd. Van beide prognoses is weinig overgebleven. Van Aert presteerde bovenmatig en won in Siena, Benoot en Alaphilippe kwamen niet als hoofdrolspelers in beeld.

De Italiaanse koers is het startschot van een bomvolle wielerkalender met 200 races in 100 dagen. In augustus o.a. met Milaan-Turijn en Milaan-San Remo als prachtig Italiaans drieluik. Ook in Frankrijk staan er in augustus natuurlijk enkele heerlijke koersen op het programma. Op 6 augustus zal onder andere Bauke Mollema gaan strijden op de Mont Ventoux tijdens de Mont Ventoux Dénivelé Challenge. Verder staan de Critérium du Dauphiné, het Frans kampioenschap en de Bretagne Classic allemaal op het programma voordat het echte werk gaat beginnen: de Tour de France. Uiteraard allemaal live te zien op Eurosport en de Eurosport Player

Programmering wielrennen op Eurosport de komende maand:
Na de Strade Bianche 1-8
Milaan – Turijn 5-8
Mont Ventoux Dénivelé Challenge 6-8
Milaan – San Remo 8-8
Critérium du Dauphiné 12-8/16-8
Bretagne Classic 25-8
La Course by Tour de France 29-8
Tour de France 29-8/20-9

Eurosport is bij alle tv-aanbieders te zien behalve bij Canaal Digitaal en Online.nl. Helaas hebben zij Eurosport uit hun bestaande pakketten gehaald. Voor deze klanten hebben de volgende alternatieven:
Via de kabel blijven ontvangen dan zijn we beschikbaar bij alle andere TV aanbieders.
Via de satelliet of vanuit het buitenland te bekijken bij JOYNE. Neem contact op via info@joyne.nl t.a.v. Johrit voor een persoonlijke aanbieding.
En uiteraard via onze platforms: Dplay en Eurosport Player.

EurosportMisschien ook interessant: