HONGKONG. Na vier enerverende dagen is het Wereldkampioenschap Wielrennen in Hongkong voorbij. In totaal vertrok de Nederlandse baanploeg met vier medailles uit Azie. Op de openingsdag was er zilver voor de teamsprinters bij de mannen, terwijl op zaterdag Harrie Lavreysen zilver won op de sprint.
Wild was met ambities naar Hong Kong gekomen en zag op drie onderdelen medaillekansen. Uiteindelijk wist de Overijsselse twee medailles mee naar huis te nemen. Ze keek tevreden terug op haar wereldkampioenschap. "Ik ben tevreden. Vooraf had ik misschien nog wel op meer gehoopt, maar ik ben tevreden met hoe het is gelopen." Ook bondscoach Peter Schep toonde zich content. "Deze medaille ging niet vanzelf. Kirsten heeft zich super terug geknokt in de wedstrijd. Ze toonde echt karakter. Dat was mooi om te zien."
Achtste op koppelkoers
Schep zag Wim Stroetinga en Yoeri Havik op de slotdag achtste worden op de koppelkoers. "Wim had een mindere dag. Maar ook bij de mannen kijk ik in zijn algemeenheid tevreden terug op dit kampioenschap. Stroetinga reed een sterke scratch, Dion Beukeboom een goede achtervolging en Roy Eefting een prima omnium." Het leverde in het geval van Stroetinga (vierde) en Eefting (vijfde) net geen medailles op.
René Wolff is trots
Op de sprintnummers werd afgesloten met de keirin voor de vrouwen (met Shanne Braspennincx en Laurine van Riessen) en de kilometer (Theo Bos). Bos wist met een zestiende plaats in de kwalificatie geen finaleplaats af te dwingen op zijn slotnummer. Braspennincx lukte dat op de keirin wel en legde uiteindelijk beslag op een vijfde plaats. Bondscoach René Wolff sloot het hoofdstuk met de Nederlandse ploeg met een positief gevoel af. "Het was mooi om Shanne terug in de finale te zien" meende hij, verwijzend naar de hartklachten die haar een winter geleden tijdelijk aan de kant hielden. "Er is bij haar nog ruimte voor verbetering. Deze groep heeft sowieso in de hele breedte laten zien dat we op het hoogste niveau mee kunnen doen. Ik sluit trots af."

Bron: Afd. Communicatie KNWUMisschien ook interessant: