Van der Breggen deed haar aanval op zo’n zeven kilometer van de streep. Ze kreeg direct 10 seconden, wat ze uitbouwde tot 30 seconden toen ze bij de Cauberg aankwam. Het was genoeg om haar achtervolgers nooit meer terug te zien. Van der Breggen kwam uitgelaten over de streep.
Achter Van der Breggen won Deignan een tactische sprint voor de tweede plek.
“De wind kwam van opzij, van links. Dus ik koos ervoor om dicht bij de hekken aan de rechterkant te rijden, zodat degene die de sprint zou aangaan in de wind zou zitten,” zegt Deignan. “Ik probeerde op iedereen te blijven letten en zette aan toen ik zag dat de rest hun sprint begon."
Deignan wees naar de titelsponsoren Boels Rental en Dolmans Group op haar shirt met regenboogmouwtjes toen ze over de streep kwam, met Niewiadoma en Van Vleuten die achter haar naar een gezamenlijke derde plek sprintten.
“We reden heel goed als team,” besluit Deignan. “We hebben het vertrouwen dat we ook de rste van de week iets moois gaan neerzetten. Het is echt geweldig dat je als team – als iedereen fit is – zo agressief kan koersen en het spel tactisch kunt spelen. Daarin zijn we de allerbeste.”

Bron: Boels-Dolmans Cycling TeamMisschien ook interessant: