Ook Ninove heeft sinds dit jaar een na-Tour-criterium en daarin is de overwinning zondagavond naar grote ster Mark Cavendish gegaan.

Staf Scheirlinckx en Maxime Monfort probeerden voor zo'n 30.000 toeschouwers een sprint te ontlopen, maar het duo werd gegrepen in de slotronde. De afscheidnemende Robbie McEwen leek op weg naar de sprintzege, maar had geen verhaal tegen een ontketende Cavendish. Groenetruidrager Peter Sagan werd derde.

Winnaar Cavendish kwam nog even terug op de olympische wegrit van zaterdag. De Brit was in zijn eigen land de grote favoriet voor de zege, maar won niet. "Dat is niet het einde van de wereld", relativeerde de spurtbom van Team Sky.

"Ik ben natuurlijk wel wat teleurgesteld, want de ploeg deed alles voor mij. Blijkbaar hadden de andere landen niet de ambitie om te winnen, maar goed. Ik mag hier in de regenboogtrui rijden en ben dus niet ontevreden."

"Ik rijd graag in het koersgekke België. Zelfs als ik zaterdag goud had gepakt, was ik hier nog aan de start gekomen. Ik heb iets met dit land. Het is ook goed voor het hoofd om bezig te blijven."

sporza.beMisschien ook interessant: