De honger van Philippe Gilbert is nog niet gestild na het voorjaar. De Omega Pharma-renner won in de Ronde van België de sprint van een select groepje. Hij is uiteraard ook de eerste leider.

Philippe Gilbert, Tomas Vaitkus, David Boucher, Rony Martias, Arnaud Labbe en James Vanlandschoot sprongen met nog 90 kilometer voor de boeg weg uit het peloton.

Dat peloton was toen al een grote naam kwijt, de Rus Denis Mensjov werd snel weggewaaid en kneep zijn remmen dicht (zie onderaan).

Het peloton schoot te laat in actie en door het slechte weer was het ook moeilijk om een achtervolging op poten te zetten.

Even gaven ze er achteraan nog een snok aan, maar in de laatste vijf kilometer werd duidelijk dat de vluchters om de zege zouden mogen vechten.

Gilbert was vooraan duidelijk de motor, maar hij durfde niet op een sprint te gokken. Hij viel twee keer aan maar raakte niet weg. In de spurt maakte hij het alsnog af.

Denis Mensjov heeft na 40 kilometer de remmen dichtgeknepen in de eerste rit in de Ronde van België. De Rus van Rabobank werd als eerste gelost en gaf er even later de brui aan.

Mensjov was een van de grote namen aan de start, met de Giro en de Vuelta op zijn palmares. Iedereen keek dan ook verbaasd op toen hij als eerste uit het peloton werd weggewaaid in de rit rond Eeklo. "Hij heeft nog steeds last van zijn longen", vertelde zijn ploeg Rabobank aan Sporza.

sporza.beMisschien ook interessant: