Robbie McEwen is donderdag geopereerd na zijn scheenbeenbreuk. "De diagnose is minder erg dan ik vreesde", vertelt de Australische sprinter aan Sporza. "Ik ben al begonnen aan mijn comeback en over zes weken wil ik weer op de fiets zitten."

McEwen reed donderdag in de tweede rit van de Ronde van België met zijn been tegen een "new jersey", een plastic bak gevuld met water.

"Er is gelukkig geen schade aan de patellapees van mijn knie, maar ik heb wel twee schroeven in mijn scheenbeen", legt McEwen uit.

"Het goede nieuws is dat ik al begonnen ben aan mijn revalidatie. Je moet zo snel mogelijk beginnen om het gewricht soepel te houden."

McEwen had zijn zinnen gezet op sterke prestaties in de Tour. "Nu concentreer ik mij op mijn revalidatie. Ik ga er even hard tegenaan als op training."

Even werd gevreesd voor het seizoen en zelfs de carrière van Robbie McEwen. Maar de sprinter van Katjoesja is optimistisch. "Volgens de dokters kan ik over zes weken op de fiets zitten."

"Ik ga geen risico nemen en zal alles goed laten genezen, maar toch denk ik dat ik die revalidatietijd nog kan halveren", zegt McEwen aan Sporza. "Ik zal zeker nog niet stoppen met wielrennen."

"In september wil ik weer deel uitmaken van het peloton. Ik hoop dat ik het seizoen goed kan beëindigen en goed de winter kan ingaan. Dan ben ik volgend jaar weer 100% in orde", zegt McEwen.

sporza.beMisschien ook interessant: