De Nederlander Lars Boom heeft de Ronde van België op zijn naam geschreven. De Nederlander van Rabobank werd in de afsluitende tijdrit over 17 kilometer in Herzele tweede na Sébastien Rosseler.

De tijd van 21'38" van specialist Laszlo Bodrogi was lang de beste. Booms landgenoot Lieuwe Westra ging eronder met 21'27". Toen stoomde echter Rosseler door de finish in 20"53, niemand kon nog aan die tijd, ook Boom niet.

De Nederlander passeerde na 9 km Greg Van Avermaet, die van 2 naar 5 terugviel in de stand. Zo werd Dominique Cornu nog de beste Belg in eigen land.

Lars Boom maakte van de Ronde van België een doel en slaagde ook in zijn opzet.

"Ik ben heel tevreden met de eerste ronde die ik win. Rosseler won knap de tijdrit, maar ik ben heel blij dat ik de eindzege pak", zei Boom.

"Deze ronde was wel een doel, maar dit is pas mijn achtste of negende koersdag, dus moet je afwachten hoe je rijdt. Ik heb erg afgezien, vandaag moest ik er alles uithalen om de eindzege veilig te stellen. Dit is geen revanche voor het verloren WK veldrijden in Hoogerheide. Toen was ik niet goed, maar dit doet toch deugd."

sporza.beMisschien ook interessant: