Borut Bozic (Vacansoleil) heeft de tweede rit in de Ronde van België gewonnen. De sprint werd ontsierd door een valpartij. Ook Robbie McEwen kwam in de slotfase ten val. Bozic neemt de leiderstrui over van Sergej Ivanov.

Na een onstuimig begin konden drie Belgen, Sep Vanmarcke, Geert Omloop en Olivier Pardini, Fabio Negri en Vladimir Doema, ontsnappen.

De vijf fietsten na 100 kilometer bijna acht minuten voor het peloton uit. Onder aanvoering van Vacansoleil werd de kloof op bijna 40 km van de finish gedicht.

In de twee plaatselijke rondes in Knokke zijn er een aantal uitvallen, maar niemand geraakt definitief weg. Geert Verheyen en Johnny Hoogerland zijn de laatsten die gegrepen worden.

De massasprint werd ingeleid, maar zonder Robbie McEwen. De Australiër van Katjoesja werd geraakt aan zijn knie en raakte niet uit zijn klikpedaal.

De aankomststreep lag bovenop de Wandelaar. Borut Bozic werd perfect gelanceerd door zijn ploeg en maakte het autoritair af. Klaas Lodewijck gleed weg in de sprint en werd afgevoerd naar het ziekenhuis. Hij kreeg een slag op zijn kaak en heeft pijn aan zijn nek.

* Borut Bozic: "Ik was vandaag niet zo goed als in de openingsrit. Eigenlijk wou ik zelfs niet meesprinten, maar de ploegmaats hebben me over de streep getrokken. Ze hebben heel hard gewerkt voor mij en daar wil ik zo ook voor bedanken. Ondanks mijn mindere benen ben ik niet echt verrast dat ik win. Ik voel me al een hele tijd erg goed. Of ik ook aan eindwinst denk? Daarvoor is de rit in de Ardennen iets te zwaar."

* Jef Braeckevelt (ploegleider Katjoesja): "Robbie McEwen moet op een bloembak gereden zijn die aan de kant stond. McEwen is meteen afgevoerd naar het ziekenhuis van Knokke. Ik hoop dat alles meevalt, maar ik vrees het ergste. Hij had immers een open wonde net onder zijn knie."

sporza.beMisschien ook interessant: