Zondag wordt een hoogdag voor Philippe Gilbert en zijn supporters. Het parcours van Luik-Bastenaken-Luik loopt door zijn geboortestreek. Dat zal iedereen zondag wel merken. "Ik kan niet meer tellen hoe vaak mijn naam op de weg geschilderd is", zegt Gilbert.

Gilbert zal zondag op elke helling naar boven geschreeuwd worden. "In mijn woonplaats Monaco kent niemand me. Het is altijd plezierig om terug te keren naar je geboortestreek en te merken dat je populair bent."

"Ik zag mijn fans daarnet al bezig op La Redoute. Ik kan niet eens meer tellen hoe vaak "Phil" op de weg geschilderd is", zegt de renner van Omega Pharma-Lotto aan Sporza.

"Ik weet niet of ik nog beter ben dan in de Amstel, ik voel alvast zeker geen achteruitgang. Logisch gezien hoef ik zondag niet aan te vallen, want ik ben toch sneller dan de meeste anderen. Enkel de sprint van Valverde vrees ik."

"Het ploegenspel wordt ook heel belangrijk. Ik hoop dat ik in de finale Jurgen Van Den Broeck aan mijn zijde zal hebben. Ik wil niet zonder ploegmaats zitten in de finale."

"Als ik hier zou kunnen winnen, dan plaats ik dat zeker en vast boven mijn overwinning in de Ronde van Lombardije. Ik droom al sinds mijn jeugd van een zege in Luik."

sporza.beMisschien ook interessant: