Voor Aleksandr Vinokoerov was de tweede zege in La Doyenne een hele emotionele. Hij sprak van "een revanche" na zijn dopingschorsing na de Tour van 2007. Gilbert miste in de finale een ploegmaat om de aanvallen te beantwoorden.

Aleksandr Vinokoerov mocht vijf jaar na zijn eerste zege opnieuw op het hoogste schavotje plaatsnemen in Luik. Tussenin zat de Kazak een dopingschorsing uit.

"Dit is een bijzonder emotionele dag voor mij. Ik droomde wel van de zege, maar ik dacht dat ik te veel krachten verspild had in de Ronde van Trentino. Dit is echt een mooie dag voor mij en de ploeg", zei Vinokoerov.

"Er was een prachtige verstandhouding tussen Kolobnev en mij. We verstonden elkaar prima, want we kennen elkaar goed."

"Deze zege stemt me echt gelukkig en ik wil zeker ook mijn ploegmaats bedanken voor het werk dat ze hebben geleverd. Voor mij is dit tegelijk een revanche, al heb ik die bladzijde voor mezelf omgedraaid. Vino is terug!".

Philippe Gilbert leek een van de sterksten, maar kon niet meespringen toen Vinokoerov en Kolobnev toesloegen.

"Ik was wel goed vandaag. Ik ging met Schleck weg op de Roche-aux-Faucons, maar er kwamen er nog terug. Toen zat ik alleen en hadden andere ploegen nog meer renners."

"Om de aanvallen te pareren miste ik een ploegmaat. Jurgen Van den Broeck was wel goed, deed er ook alles aan, maar was geen 100 procent."

"Ik val net naast het podium. Dat was wel plezant geweest, maar 2e, 3e of 4e worden maakt niet zo veel uit. Het is toch vooral de zege die telt."

sporza.beMisschien ook interessant: