Tom Boonen heeft vannamiddag, samen met zijn fans, 70 kilometer gefietst. "Deze fandag is een leuke familiedag", zei hij aan Sporza. "Ik ben elke keer weer verrast door de vele deelnemers."

Boonen beleefde twee rustige weken. "Na Roubaix heb ik nog gefietst, omdat alles toch wat stijf voelde. De voorbije vijf dagen heb ik gerust in Monaco. Dat had ik wel nodig", klonk het in Balen.

Boonens volgende wedstrijd is de Ronde van California. Daarna volgt de Dauphiné of de Ronde van Zwitserland. "Daar ben ik nog niet uit." Na het BK richt Boonen zijn pijlen op de Tour.

Heeft Boonen zijn voorjaar al verwerkt? "Mentaal viel het best wel mee. Zet me met deze conditie een jaar terug in de tijd en ik win drie klassiekers. Ik had weinig geluk met de tegenstand nu."

"Iedereen was echt heel goed. In Sanremo bots ik op Freire, die nog eens alles uit de kast haalde. En daarna had je Cancellara. Wellicht zal die zo'n voorjaar nooit meer rijden."

"Of ik nog had moeten doorgaan en de Amstel rijden? Dat is heel moeilijk. Ik ben al sinds Sanremo 100%. Die piekperiode duurt vier weken. Dat is heel moeilijk. En iedereen verwacht me meteen."Misschien ook interessant: