Fränk Schleck heeft zondag met Luik-Bastenaken-Luik nog één kans om toe te slaan in de voorjaarsklassiekers. Maar als het van de oudste van de broers Schleck afhangt, dan mikt hij in de toekomst ook op de overwinning in de Ronde van Vlaanderen.

"Ik ben een gigantische fan van de Ronde van Vlaanderen", zegt Fränk Schleck in Sportmagazine. "Wie de Amstel Gold Race kan winnen, heeft volgens mij ook kansen in de Ronde van Vlaanderen." Schleck won de Amstel in 2006.

"Jammer genoeg moet je de Ronde van het Baskenland rijden om goed te kunnen zijn in de Ardennen en die rittenkoers begint de dag na de Ronde van Vlaanderen, dat valt niet te combineren."

"Op een dag zal ik het toch doen", zegt de renner van Team Saxo Bank. "Op een dag schuif ik de Ardennen een seizoen opzij om Vlaanderen te kunnen rijden en dan ga ik voor de zege."

Schleck moet wel nog even geduld hebben. "Nu kan ik het nog niet doen, de Amstel Gold Race en Luik-Bastenaken-Luik zijn te belangrijk. Ik denk dat de ploegleiding me zou vermoorden."

sporza.beMisschien ook interessant: