Alberto Contador deed een gooi naar winst in de Waalse Pijl en doet dat zondag opnieuw in Luik-Bastenaken-Luik. Maar de winnaar van de Tour wil zijn hoofddoel niet uit het oog verliezen. "Ik wil altijd en overal winnen, maar uiteindelijk telt enkel de Tour", zegt Contador.

Alberto Contador rijdt dit jaar voor het eerst sinds 2007 de Ardense klassiekers. De Spanjaard doet dat met het oog op de toekomst. "Ik ben hier om te leren, want ik wil ooit terugkomen om te winnen", zegt hij.

Toch bouwt Contador wat reserve in. "Mijn hoofddoel blijft de Tour de France. Overal waar ik aan de start kom wil ik winnen, maar uiteindelijk telt enkel de Tour", zegt Contador. Hij won dit jaar al de Algarve, Parijs-Nice en de Ronde van Castilië en Leon.

De Spanjaard blijft na Luik-Bastenaken-Luik nog even in het noorden van Europa. "Ik ben van plan om het parcours van de Tour-ritten te verkennen. Zeker de kasseistroken, want dat wordt gevaarlijk."

Contador genoot vandaag tijdens een trainingsrit samen met zijn ploegmaats van een warme chocolademelk op een terrasje in Maastricht. "Af en toe is het leuk om te ontspannen."

sporza.beMisschien ook interessant: