Vooruitkijkend naar het WK veldrijden in Dübendorf, Zwitserland is in goed overleg met Ceylin del Carmen Alvarado en haar ploeg, Alpecin-Fenix de keuze gemaakt om te starten bij de elite-vrouwen in plaats van de beloften.

Op de foto van Dick Soepenberg Cyelin in actie in het oranje-tricot.

Ceylin zelf over die beslissing: "Na mijn prestaties van de afgelopen weken hebben we alles nog eens opnieuw geanalyseerd. Ik denk dat ik als belofte nu een unieke kans krijg om bij de elites mee te dingen voor de regenboogtrui. Die kans wil ik ook met beide handen aangrijpen. Het idee dat ik de regenboogtrui een jaar mag dragen mocht ik winnen, speelt ook mee. Dat is bij een eventuele beloftetitel ook anders .” (want die kan alleen gedragen worden in wedstrijden uitsluiten met rensters U23 red.)
Bondscoach Gerben de Knegt voegde er nog aan toe: "Ceylin rijdt de laatste periode exceptioneel goed en bevestigde ook op het NK veldrijden dat ze er klaar voor is om bij de elite-vrouwen te starten om voor de wereldtitel te strijden."
KNWU-bondscoach Gerben De Knegt ontving ondertussen ook officiële goedkeuring van de UCI voor deelname van Alvarado als belofte aan het WK bij de dames elites.

KNWU Communicatie Topsport en Persvoorlichting/Team Alpecin-FenixMisschien ook interessant: