De Italiaan Sonny Colbrelli heeft de slotrit in de Ronde van Poitou-Charentes gewonnen. De snelle man van Bardiani was Ben Swift (Team Sky) te snel af. De Fransman Sylvain Chavanel (Direct Energie) stak voor de vierde keer in zijn carrière de eindzege op zak.

Er werd al snel een vroege vlucht van acht renners gevormd. De aanvallers maakten het de sprintersploegen ook knap lastig, maar op iets minder dan tien kilometer van de aankomst zat hun avontuur er dan toch op.

De verwachte massasprint kwam er in de straten van Poitiers en Colbrelli troefde zijn concurrenten af. Ben Swift kon nog het meeste weerwerk bieden, maar de Brit van Team Sky moest zich tevreden stellen met de tweede plaats.

De Belgen Maxime Vantomme (Roubaix Lille-Métropole), Tom Van Asbroeck (LottoNL-Jumbo) en Thomas Sprengers (Topsport Vlaanderen-Baloise) eindigden respectievelijk als vierde, zesde en achtste.

Sylvain Chavanel mocht na de rit het podium betreden als eindwinnaar. De 37-jarige Fransman wint de Ronde van Poitou-Charentes zo al voor de vierde keer in zijn carrière. De ex-renner van Omega Pharma-Quick.Step was ook in 2005, 2006 en 2014 de beste.

sporza.beMisschien ook interessant: