Sonny Colbrelli heeft voor de twee keer op rij de bloemen gepakt in de Ronde van de Limousin (2.1). In de sprint van een uitgedund peloton was hij sneller dan Francesco Gavazzi (Androni Giocattoli) en Romain Feillu (HP BTP). In het algemene klassement strandt Colbrelli op een seconde van eindwinnaar Joey Rosskopf (BMC).

Joey Rosskopf begon als leider aan de laatste rit in de Ronde van de Limousin en zag hoe 11 renners zich uit het peloton wisten los te rukken.

Zij fietsten een maximale voorsprong bijeen van ruim drie minuten. Bij de vluchters was met Thomas Sprengers ook een Belg aanwezig. De bekendste naam in de kopgroep was Damien Gaudin die in zijn carrière al eens een etappe in Parijs-Nice wist te winnen.

Door het sleurwerk van de ploegmaats van leider Rosskopf aan kop van het peloton was het op 15 kilometer einde verhaal voor Gaudin en co. De Rus Sjalunov probeerde nog weg te springen maar ook die poging was geen lang leven beschoren.

De aanval is de beste verdediging moet Rosskopf gedacht hebben toen hij op vijf kilometer van het einde een versnelling plaatste. De leider was geïsoleerd geraakt in het peloton en wilde op deze manier zijn eindoverwinning veilig stellen.

Maar Rosskopf kreeg natuurlijk geen ruimte van het peloton dat nog hooguit bestond uit 30 renners. Het kwam tot een sprint en daarin was Colbrelli sneller dan Gavazzi en Feillu. De 26-jarige Italiaan pakte op die manier tien bonificatieseconden maar Rosskopf kwam in dezelfde tijd binnen als de ritwinnaar en houdt in het algemene klassement daardoor één luttele seconde over op Colbrelli.

sporza.beMisschien ook interessant: