De Duitser John Degenkolb (Giant-Alpecin) heeft de massasprint in Selb gewonnen. Nacer Bouhanni kon het achtervolgingswerk van zijn ploeg niet bekronen en werd opnieuw tweede. Jonas Van Genechten strandde net als gisteren op de zevende plaats.

In de tweede rit in de Ronde van Beieren kozen zes vluchters het hazenpad. De maximale voorsprong van het zestal, met onder meer de Nederlander Marco Minnaard (Wanty-Groupe Gobert) liep op tot zeven minuten.

Cofidis zette zich op kop van het peloton voor kopman Nacer Bouhanni, die gisteren nog zijn meerdere moest erkennen in Sam Bennett. Op iets minder dan tien kilometer van de finish werden de laatste vluchters ingerekend. Sommige renners probeerden het in een gevaarlijke finale nog met een late uitval, maar het peloton maakte zich toch op voor een massasprint.

In die massasprint toonde Degenkolb (Giant-Alpecin) zich de snelste van het pak. Bouhanni werd net als gisteren tweede, Sanz (Movistar) strandde op de derde plaats.

Voor John Degenkolb is het de vierde overwinning van het seizoen, na Parijs-Roubaix, Milaan-Sanremo en een rit in de Ronde van Dubai. Degenkolb neemt ook de leiderstrui over van Bennett.

Jonas Van Genechten (IAM Cycling) strandde net als gisteren op de zevende plaats.

sporza.beMisschien ook interessant: