Michael Rogers heeft de tweede rit in de Ronde van Beieren gewonnen. De Australiër van Team Sky was de snelste van een kopgroep van vijf, voor Goesev en Coppel. Hij neemt ook de leiderstrui over van Alessandro Petacchi, die gisteren de massaspurt won.

Karsten Kroon en Thomas Voeckler waren twee van de drie vroege vluchters. Ze kregen tot 6'40", maar daarna vond de Lampre-ploeg van leider Petacchi het welletjes.

Op de eerste klim van eerste categorie, op 70 kilometer van de streep, werden de vluchters bijgehaald. Het peloton brak in stukken op de klim. Het ging in razende vaart bergaf richting tweede col van eerste categorie, met Team Sky aan de kop van de eerste groep.

De reden van de Sky-inspanningen werden duidelijk: Rogers sprong weg bergop, Goesev, Coppel, Zubeldia en Sivtsov konden als enigen mee. Met 36 seconden voorsprong op geletruidrager Petacchi stortten de vijf zich naar beneden.

Dat werd een minuut. In de laatste 25 vlakke kilometers kwamen de achtervolgers nog dicht, maar niet dicht genoeg. Petacchi verloor zijn trui.

sporza.beMisschien ook interessant: