Philippe Gilbert wordt vandaag 31, maar een Tourzege op zijn verjaardag zit er niet in. "De ploeg is niet geïnteresseerd in ritzeges", zegt de wereldkampioen aan Sporza.

De rit naar Albi is Philippe Gilbert op papier op het lijf geschreven. "Het is inderdaad iets voor mij", geeft hij toe. "Maar de ploeg is niet geïnteresseerd in ritzeges. Ik mag dus niets proberen. We moeten enkel Evans uit de wind zetten."

"Dat is een wat aparte rol voor een wereldkampioen, maar ik kan er mee leven. Het is toch mooi weer", probeert Gilbert het luchtig te houden. "Natuurlijk is dit niet gemakkelijk, maar het is een beslissing van de ploeg."

"Of ik mag meeglippen als Sagan en co in de slotfase ontsnappen? Dat weet ik niet. Ik heb het ook niet gevraagd aan de ploegleiding." Zo dreigt het een weinig memorabele verjaardag te worden voor Gilbert. "Er is tot nu toe nog niets bijzonders gedaan. Eerst rijden we de rit, daarna zien we wel."

Philippe Gilbert rijdt de Tour ook een beetje met het oog op het najaar. "Het plan is om niet te diep te gaan in de bergritten in de laatste week. Dan kan ik fris de Tour uitkomen en profiteren van de supercompensatie in San Sebastian."

"Het is wel nog niet helemaal zeker of ik San Sebastian rijd. Maar daarna volgen wel al zeker de Eneco Tour en de Vuelta", licht de BMC-renner zijn plannen voor het najaar toe.

sporza.beMisschien ook interessant: