Dennis Vanendert, de jongere broer van Jelle, is een van de 15 Belgen aan de start van de Giro. Voor de renner van Lotto-Belisol is het zijn eerste grote ronde. "Ik zal duizend keer op mijn tanden moeten bijten, maar dat neem ik er graag bij", zegt hij in Het Belang van Limburg.

"Milaan halen wordt niet evident. De zwaarste bergritten komen pas op het einde. Ik zal wat moeten overhouden", weet de 23-jarige Vanendert.

"Ik wil slagen. Voor mijn ontwikkeling als renner is dat heel belangrijk. Eén zaak doet me wel twijfelen: tussen de twee rustdagen zitten 14 koersdagen. Ik heb nog nooit 14 dagen op rij voluit gefietst. Ook dat zal ik moeten leren."

Vanendert zal zich best thuisvoelen op de Italiaanse wegen. "Italië is mijn tweede vaderland. Ik heb er een tijdje een appartement gehuurd om te trainen. Samen met Giovanni Visconit ben ik meermaals de cols ingetrokken voor trips van vijf uur. Ik hoop dat ik daardoor het nodige klimritme heb voor de komende weken."

"De 11e rit heb ik met stip aangeduid. De laatste 50 kilometer ken ik van binnen en van buiten. Die gaan over wegen waarop ik de voorbije jaren constant trainde. Als mijn benen het die dag toelaten, wil ik wat proberen."

sporza.beMisschien ook interessant: