In tegenstelling tot Tom Boonen en enkele andere Quick-Step-ploegmaats is Stijn Devolder niet vervroegd op stage vertrokken naar Spanje. "Van het koude weer word je een beer", vindt de tweevoudige winnaar van de Ronde van Vlaanderen

Tom Boonen en co zijn al vertrokken richting Spanje, Stijn Devolder sluit pas maandag aan in Calpe. "Ik ben dit jaar nog genoeg weg van huis", vertelt Devolder in Het Nieuwsblad.

"Ik heb vandaag probleemloos vijf uur kunnen trainen, goed voor 160 kilometer. Moederziel alleen, maar dat deert me niet."

"Ik zie het nut van een vlucht naar Spanje nu nog niet in. Je gaat van een temperatuur van nul tot min één niet dood. Het hardt je karakter, al zijn dichtgesneeuwde wegen voor mij de grens."

Hoe wapent Stijn Devolder zich tegen de vrieskou tijdens zijn lange trainingen? "Ik trek een thermisch onderlijfje aan, een koerstrui met lange mouwen en een thermovest", geeft hij wat kledingtips.

"Ik fiets met gewone kousen en overschoentjes. Ik heb nog geen koude voeten gehad. Ik doe het ook met de gewone handschoenen die ik van de ploeg kreeg. Voorts heb ik twee thermoflessen mee met warme thee en suiker of honing."

"Vorig jaar kwam ik in de winter eens ten val op een fietspad met ijs. Daarom zoek ik de grote wegen op. Ik rij ook met mijn crossfiets met iets dikkere banden", besluit Devolder.

sporza.beMisschien ook interessant: