Zondag begint Stijn Devolder in de Dauphiné Libéré aan de laatste rechte lijn richting de Tour. De Quick-Step-renner wil vooral niet te vroeg in vorm zijn. "Ik droom vooral van winst in een tijdrit of een aankomst bergop", zegt de winnaar van de Ronde van Vlaanderen.

Vorig jaar was Stijn Devolder al top in juni, maar gaf hij - mede door ziekte - op in de Ronde van Frankrijk. "In vergelijking met vorig jaar schuift mijn voorbereiding een maandje op", zegt Devolder in Gazet van Antwerpen en Het Nieuwsblad. "Pas bij de proloog in Monaco wil ik top zijn, niet vroeger."

"Nu weeg ik nog 2 kilogram te veel, maar daar maak ik me absoluut geen zorgen om. De voorbije periode diende om te genieten en om te herbronnen. Ik was fysiek en mentaal helemaal leeg na het voorjaar."

In 2008 begon Devolder met steile ambities aan de Tour, dat klinkt nu wat anders. "Ik heb niet het gevoel dat ik nu iets moet bewijzen. Maar ik geloof wel dat ik een topklassement kan rijden."

Toch lijkt Devolder dit jaar vooral op ritwinst te mikken. "Eigenlijk is zo'n ereplaats in de stand relatief. Ik ben renner om te winnen en als ronderenner krijg je enkel dat gevoel met de gele trui in Parijs."

"Daarom wil ik straks proberen om een ritje te winnen. Ik droom nog altijd van een zege in een tijdrit of een aankomst bergop", zegt de winnaar van de Ronde van Vlaanderen.

sporza.beMisschien ook interessant: