Bij Quick-Step is het vertrouwen voor Parijs-Roubaix heel groot na de triomftocht van Stijn Devolder in de Ronde van Vlaanderen. Manager Patrick Lefevere denkt terug aan Parijs-Roubaix van 1996. Toen was Johan Museeuw met twee ploegmakkers weg en werd beslist dat Museeuw de zege kreeg. "Zo een keuze zal ik wel niet meer hoeven te maken, dat was toen ook de enige keer", zegt Lefevere aan Sporza.

"We doen het vaak heel goed in Roubaix. Het is een indrukwekkend lijstje. Volgens mij zien ze ons niet graag meer komen. Maar onze ploeg is gericht op het voorjaar. Na de Scheldeprijs is het aan de andere jongens. We verwachten iets minder van hen, maar hopelijk bewijzen ze dat ze hun plaats in ploeg waard zijn."

"Ik hoop dat Cervelo zondag zijn impulsieve koerswijze voortzet. Zoals die Gent-Wevelgem aanpakten, dat was topsport. Ik kan daarvan genieten", luidt het bij de manager. "Ook Rabobank en Saxo maken hopelijk de koers mee hard. En dan hou ik ook rekening met Leif Hoste en Fabian Cancellara."

Devolder won zondag de Ronde. Is Tom Boonen zondag de grote kopman? "Tom heeft een stipje voor omdat hij met een groepje naar de streep mag trekken." "Ik zag Stijn nog nooit spurten om de zege", zegt Lefevere aan Sporza.

Moet Devolder ingetoomd worden? "Stijn moet absoluut het spel spelen. Anders zou hij niet correct zijn. Hij moet beseffen dat hij bij de sterksten is, maar voor hij bij ons kwam, had hij nog nooit een klassieker gewonnen."

"Het is niet aan iedereen gegeven om twee jaar naeen de Ronde te winnen. Als je elk jaar zo een koers wint door het spel te spelen, daar tekent iedereen voor. Maar soms moet je ook eens willen verliezen."

"Ik begrijp ook dat Boonen zelf had willen winnen in de Ronde, dat is logisch. Maar Tom was heel blij voor Stijn en voor de ploeg. Ik hoop dat dat zo blijft."

sporza.beMisschien ook interessant: