Carlo Bomans heeft Stijn Devolder niet opgenomen in zijn WK-selectie. Devolder reageert boos. "Dit is het zoveelste affront dat ik oploop", zegt de tweevoudige winnaar van de Ronde van Vlaanderen in Het Nieuwsblad. "Ze maken zich hopeloos belachelijk, maar spijtig genoeg ook mij."

"Ik had verwacht dat ik een certitude was", zegt Devolder. "Als je in België drie renners opnoemt, kom je bij Boonen, Gilbert en Devolder uit. Ja, toch?", doet Devolder zijn beklag in de krant.

"Buiten Boonen kan niemand zo'n palmares voorleggen als ik. Ik rijd speciaal de Vuelta om het wereldkampioenschap voor te bereiden."

"Met dit scenario had ik geen seconde rekening gehouden. Zegt Bomans dat ik niets getoond heb in de Ronde van Spanje? Wie dan wel, Philippe Gilbert uitgezonderd?"

Bomans heeft acht WK-namen bekendgemaakt, de negende naam geeft hij pas woensdagavond. De keuze gaat tussen zes renners, Devolder heeft niet meer dan een waterkans.

"Dit is het zoveelste affront dat ik oploop", zegt Devolder nog in Het Nieuwsblad. "De grootste vernedering in mijn carrière. Dat kan er nog wel bij, zeker? Als ze me niet respecteren, is dat maar zo."

"Er resten nog zes Vuelta-ritten, maar ik vraag me af wat ik hier nog doe. Twee autobussen vol fans van mij rijden naar het WK. Ze zullen er mooi staan blinken. Als ik woensdag definitief afval, weet ik niet of ik dit jaar nog rijd."

sporza.beMisschien ook interessant: