Stijn Devolder heeft enkele dagen voor zijn 30e verjaardag een interview gegeven aan de Krant van West-Vlaanderen. Hij geeft toe dat hij fouten heeft gemaakt in de laatste Tour de France en bevestigt de interesse van The Shack

"Ja, ik heb fouten gemaakt", zegt Devolder over zijn Tour. "Na mijn zege in de Ronde van Vlaanderen was de decompressie te groot. Ik kon het fysiek en mentaal niet meer opbrengen om ook voor de Tour zo hard te trainen. De passie was weg."

Devolder had het ook over de kritiek van Quick-Step-manager Patrick Lefevere. "Het stoort me vooral dat ik dat in de krant heb moeten lezen."

"Ik heb de indruk dat ik het zwarte schaap was, terwijl twee anderen, die beter betaald worden dan ik, er ook niks van bakten."

Devolder bevestigde in het interview de interesse van The Shack, het nieuwe team van Lance Armstrong en Johan Bruyneel dat enkele Belgen op het oog heeft.

"Lance is me tijdens de laatste rit vande Tour persoonlijk komen vragen of ik wou overstappen naar zijn nieuwe ploeg. Zijn voorstel flatteerde me, maar ik heb hem gezegd dat ik nog een jaar onder contract lig bij Quick Step."

Devolder geeft ook toe dat hij zijn ex-mentor Dirk Demol mist. "Niemand kent mij beter dan Dirk. Zo'n vertrouwenspersoon, die me dagelijks opvolgt, mis ik nu bij Quick Step."

sporza.beMisschien ook interessant: