De Duitse vlag blijft fier wapperen in Nederland, want na Marcel Kittel heeft ook André Greipel zijn ritje meegepikt in de Ster ZLM Toer. Hij was in de sprint te snel voor Cavendish en Renshaw.

Vier renners, met onder meer de Belg Nikolas Maes, gingen op verkenning op een heuvelachtig parcours. Het kwartet fietste een bonus van zo'n vier minuten bij elkaar. Na de beklimming van de Cauberg moest Maes lossen door pech, Ligthart en Van Hoecke maakten de sprong.

Toen in het peloton de sprintersploegen naar voren kwamen, brokkelde de kopgroep uiteen. Van Hoecke spartelde nog het langst tegen, maar ook hij werd uiteindelijk opgeslokt. In de massasprint was Greipel vervolgens de sterkste.

De overwinning van André Greipel is de 20e overwinning (criteriums inbegrepen, red) van het seizoen voor Lotto-Belisol. "Dit is een mooi aantal op dit moment van het seizoen", zegt manager Marc Sergeant. "Er zitten veel sprintzeges van André tussen, maar dat is niet zo vanzelfsprekend. Je moet telkens mee vooraan zitten en het ook nog afmaken."

"Het gemis van een (semi-)klassieke overwinning is uiteraard een hiaat, hoewel Vanendert er in de Ardense klassiekers dichtbij was. De mooiste zeges waren die van Bak in de Giro, om de sportieve waarde, en die van Roelandts in de Ronde van Luxemburg, omwille van de emotionele waarde."

"Zowel Bak als Roelandts moesten terugkeren na een zware blessure. Zij waren de pionnen die we in het voorjaar misten", aldus Sergeant.

sporza.beMisschien ook interessant: