André Greipel heeft de eerste etappe in de Ronde van België gewonnen. De Duitser van Lotto-Belisol klopte Napolitano en Van Hummel in een spannende spurt. Napolitano juichte voorbarig, want werd op de streep nipt geklopt.

Een ontsnapping met acht, met onze landgenoten Jelle Wallays en Philippe Legrand, bleek de goede vlucht in de openingsrit van Mechelen naar Buggenhout. De kopgroep bleef samen tot aan de laatste tussensprint, op 17 kilometer van de streep. Na het sprintje versnelde Wallays, enkel de Zwitser Michael Schär en de Italiaan Paolo Ciavatta konden nog terugkeren.

Omega Pharma-Quick Step en Lotto-Belisol menden en zo stormde het peloton naar een massasprint. Daarin haalde André Greipel het met een banddikte voorsprong op Napolitano, die overtuigd was van winst. De fotofinish duidde Greipel aan als winnaar.

Greipel pakt naast de overwinning ook de rode leiderstrui. Leonardo Duque houdt aan zijn ontspapping de zwarte strijdlusttrui over.
"Het was close. Maar winnen is winnen", vertelde André Greipel aan Sporza. "Al dacht ik wel dat ik gewonnen had. Ik was vandaag misschien niet de rapste, maar ik had wel het sterkste team. Dit is dan ook een zoveelste zege van het team", loofde Greipel zijn maats.

"Door de tegenwind wachtte ik lang. Ik ging als eerste aan en kwam vol in de wind. Daarom kwamen de renners die in de slipstream zaten, nog dicht. Maar ik was sterk genoeg. Ik was vorige week vier dagen ziek. Ik mis nog wat kracht, maar de vorm is nog altijd goed. In de rit van morgen proberen we het gewoon opnieuw."

Foto: VRT

sporza.beMisschien ook interessant: