Sinds de Ronde van Oman, meer dan twee maanden geleden, stond André Greipel droog. Maar in het zonnige Turkije vond de Duitser zijn snelle benen terug. Sporza belde met Lotto-ploegleider Jean-Pierre Heynderickx.

"We hebben er meer dan één glaasje op gedronken", zegt Heynderickx. "Dat mag wel, want het was een goeie zege. André rijdt Matthew Goss op een paar meter en dat is toch geen gewone. Die werd vorig jaar tweede op het WK."

"Deze zege doet heel veel deugd met het oog op de komende koersen, voor hemzelf en voor de ploeg. Zijn ploegmaats zullen nu nog meer voor hem willen werken."

In het voorjaar zakte Greipel een paar keer door het ijs. Waren deze mislukkingen niet in zijn hoofd gekropen? "Helemaal niet. We wisten ook zeker dat hij hier in Turkije zijn zelfvertrouwen zou terugvinden", zegt Heynderickx.

"Hij heeft hier de voorbije jaren telkens gewonnen. Ik denk dat hij weer kan aanknopen met de conditie van het seizoensbegin en de zeges zullen volgen."

Waar liep het dan mis tijdens het voorjaar bij Greipel? "Er is niet echt een reden. Als het even niet lukt, maak je sneller foutjes. De concurrentie zat telkens goed geplaatst en André niet."

sporza.beMisschien ook interessant: