Johan Bruyneel heeft met verbijstering gereageerd op de beschuldigingen van het Amerikaanse antidopingagentschap Usada. Hij maakt zich sterk dat hij weer vrijuit zal gaan, net als bij de vorige onderzoeken.

Het Usada heeft niet alleen Lance Armstrong in het vizier, ook Armstrongs ploegleider tijdens alle successen heeft een onderzoek aan zijn been. Johan Bruyneel wordt beschuldigd van o.a. dopingverspreiding en -toediening.

"Ik ben ontzet dat er nog maar eens aantijgingen aan mijn adres zijn, ditmaal door het Usada", laat Bruyneel in een persbericht weten.

"Na het onderzoek van Justitie ben ik vrijuit gegaan. Het zou toch niet kunnen dat iemand van rechtbank naar rechtbank wordt gestuurd, gewoon omdat iemand niet kan leven met een uitspraak en daarom maar een andere weg zoekt."

"Ik zal uiteraard voluit meewerken met het onderzoek, al ben ik zeker dat het resultaat hetzelfde zal zijn als bij de vorige onderzoeken. Ik heb mij nooit schuldig gemaakt aan dopingpraktijken en ben onschuldig aan alles dat mij ten laste wordt gelegd."

sporza.beMisschien ook interessant: