André Greipel heeft een tweede zege in de Ronde van België geboekt. Op een licht hellende aankomststrook pakte Greipel zijn negende zege van het seizoen. Greipel verstevigt zo zijn leiderstrui.

Met nog 145 kilometer voor de boeg koos een vijftal het hazenpad, met daarbij de Nederlanders Ramon Sinkeldam en Pim Ligthart. De vluchters sprokkelden een maximale voorsprong van om en bij de vijf minuten.

Onder impuls van Lotto-Belisol en Omega Pharma-Quick Step, met een erg bedrijvige Iljo Keisse, begon het peloton aan de achtervolging.

De leiders hadden hun wedstrijd goed ingedeeld, want op 20 kilometer van de streep hadden de vijf nog drie minuten voor op het peloton. Philippe Gilbert zette zich samen met zijn team BMC resoluut op kop van het peloton. De voorsprong van de vluchters smolt in een klap als sneeuw voor de zon.

Sinkeldam verraste zijn medevluchters nog met een late uitval, maar op twee kilometer van de streep was hij eraan voor de moeite. Het peloton denderde zo naar een massasprint op de Wandelaar, een kort hellinkje op de dijk in Knokke. Daarin stond er geen maat op André Greipel.

"Ik was niet de rapste, maar had het sterkste team", zei greipel woensdag. "Nu was ik wel de sterkste. Maar het team was toch weer heel sterk", zegt hij.

"Het werd nog erg spannend met die vlucht. En met deze sprint is het moeilijk alles samen te houden. Henderson wachtte me op en bracht me naar voren. Dit was opnieuw een mooi staaltje teamwork. En deze sprint liegt niet."

Hoe was het om in zo'n warm weer te koersen? "Voor mij viel het nog mee, ik kon meegaan in de slipstream. Ik was ook frisser dan woensdag. Twee spurten en twee zeges, dat is leuk."

sporza.beMisschien ook interessant: