Peter Sagan heeft dinsdag in de Ronde van Zwitserland zijn elfde zege van het seizoen geboekt. Greg Van Avermaet wilde de Slovaak verrassen met een aanval.

Greg Van Avermaet waagde dinsdag zijn kans op 20 kilometer van de finish. Zijn aanval eindigde in de slotfase. "Je moet iets proberen", zegt hij in de kranten.

Van Avermaet reed op kop met Elmiger en Nordhaug, maar die laatste hield zijn benen stil. "We hadden 45 seconden: ik geloofde er sterk in, maar als je met een sleper zit, kan je het schudden tegen een aanstormend peloton."

"Het is moeilijk om Sagan te kloppen. Bergop lost hij niet. En als ik wacht op de spurt, ben ik in het beste geval bij de eerste vijf, dus doe ik dat liever niet. Daarom val ik liever aan."

Volgende maand hoopt Greg Van Avermaet tot het olympische vijftal te behoren voor Londen. "Daar heb ik een speciale reden voor. Mijn vader heeft in 1980 meegedaan aan de olympische wegrit in Moskou."

"Aangezien ik mijn vader in alles wil overtreffen, moet ik dus ooit aan de Olympische Spelen deelnemen", lacht Van Avermaet, "maar ik ben niet de enige Belg die naar de Spelen wil."

sporza.beMisschien ook interessant: