Andy Schleck heeft nog geen goeie indruk gegeven in de Ronde van Zwitserland, zijn laatste rittenkoers voor de start van de Tour. De uitdager van Alberto Contador maakt zich nog geen zorgen. "De eerste bergrit in de Tour is nog veraf", zegt hij.

Het was een opvallend beeld donderdag op de slotklim naar Malbun. Na enkele kilometers moest Andy Schleck lossen. Hij gaf uiteindelijk 14 minuten toe op de ritwinaar, Steven Kruijswijk.

"Ik had gewoon een slechte dag", zegt de tweede van de Tour van vorig jaar. "Ik voelde snel dat m'n benen niet goed waren en ik wou niet aandringen. Ik wou niet te veel krachten verliezen."

"Nee, ik sla niet in paniek. Vorig jaar had ik ook geen goed gevoel in de Ronde van Zwitserland", zegt de kopman van Leopard. "De eerste bergrit in de Tour is nog veraf."

Ook Maxime Monfort, ploegmaat van Andy Schleck bij Leopard, maakt zich niet te veel zorgen. "Ik heb er vertrouwen in dat Andy er zal staan in de Tour. We zijn nog niet bezorgd", zegt Monfort.

Het was door het tempo van Monfort dat Schleck moest lossen donderdag. "Hij had geen goeie dag, maar dit is de Tour nog niet. Zijn conditie is te vergelijken met zijn conditie van vorig jaar."

"Iedereen weet dat Andy de druk van de Tour nodig heeft om optimaal te presteren", zegt Monfort nog. "Het is ook onmogelijk voor hem om de hele tijd in topvorm te zijn. Hij heeft nog tijd."

sporza.beMisschien ook interessant: