Lance Armstrong heeft zijn eerste zege sinds zijn comeback behaald. De Amerikaan was de beste in een lastige koers in Nevada, in de Verenigde Staten. Armstrong kan dus met een zege op zak toeleven naar de Ronde van Frankrijk, die op 4 juli in Monaco start.

De Nevada City Classic wordt afgewerkt op een korte, maar bochtige en lastige omloop van 1,7 kilometer. Armstrong kwam in Nevada aan de start in een shirt van Livestrong, zijn kankerfonds, en niet in een shirt van Astana.

Armstrong ontsnapte samen met Levi Leipheimer, zijn ploegmaat bij Astana, en een andere landgenoot, Ben Jacques-Maynes. In de slotfase liet Armstrong zijn gezellen achter.

Armstrong reed na 1 uur en 28 minuten solo over de finish. De zevenvoudige Tour-winnaar had 21 seconden voorsprong op Jacques-Maynes, die Leipheimer van de tweede plaats hield.

"Wat een lastige, maar prachtige wedstrijd", zei Armstrong op zijn twitter-pagina. "De toeschouwers gaven mij een enorme boost." volgens de organisatie van de Nevada City Classic waren er ongeveer 20.000 toeschouwers langs het parcours.

sporza.beMisschien ook interessant: