RTVE (Radio Televisión Española) hernieuwt het contract met de organisatie van de Ronde van Spanje om één van de meest historisch sportevenementen uit te zenden: La Vuelta. (Foto TVE-motor in het Spaanse peloton © Unipublic / J.A Miguélez). RTVE wordt de komende vier edities het officiële tv-station van La Vuelta. Op donderdag 11 februari, zendt RTVE de officiële presentatie uit van het parcours van La Vuelta 21. De presentatie is in handen van de wielercommentatoren van TVE Carlos de Andrés en Pedro Delgado. De 21 etappes van de 76e editie van de Spaanse Grand Tour worden onthuld tijdens een gala in het Burgos Evolution Forum en kan vanaf 12.00 uur live worden gevolgd op Teledeporte en + TDP. Ook op de Facebook van La Vuelta.

RTVE heeft een contract getekend met Unipublic om de uitzendrechten van de Spaanse Grand Tour te verlengen tot 2024. Dit contract maakt TVE het officiële tv-station van de volgende vier edities: 2021, 2022, 2023 en 2024.

Carlos de Andrés en Perico Delgado - die al meer dan twintig jaar verslag doen van La Vuelta - ontvangen als speciale gasten de vier grote kampioenen: Miguel Indurain, Óscar Freire, Óscar Pereiro en Alejandro Valverde. Samen zullen ze, vergezeld van Javier Guillén, directeur van La Vuelta, het parcours verkennen van een race die de kijkers elk jaar “nieuwe bergpassen en nieuwe locaties" laat ontdekken om de toeschouwers te verrassen met spectaculair wielrennen . De organisatoren van de race proberen een spektakel te creëren, altijd in de hoop dat er in elke etappe zich verrassingen voordoen ​​”, zegt Carlos de Andrés.

De 76e editie van La Vuelta start op 14 augustus vanuit Burgos, als onderdeel van het 8e eeuwfeest van de kathedraal van de stad, en zal op 5 september na 21 etappes finishen.

UNIPUBLICMisschien ook interessant: