Na de successen in de Wereldbekerwedstrijden en het behalen van belangrijke kwalificatiepunten voor de Wereldkampioenschappen en de Olympische Spelen zijn Laurine van Riessen, Nicky Degrendele en Jan-Willem van Schip naar Milton, Canada gereisd om deel te nemen aan het laatste evenement van de serie in de Wereldbeker van het seizoen 2019/2020. Van Riessen en Degrendele zullen het keirin- en sprinttoernooi rijden, terwijl Van Schip zal strijden in de onderdelen omnium en madison.

Voor Van Schip (foto © Stephan de Goede/BEAT-Cycling) wordt dit de eerste World Cup als BEAT-renner. Hij vertegenwoordigt het Nederlands Team in Milton. Zaterdag 25 januari 2020 neemt hij deel aan het omnium, het evenement waarin hij de gouden medaille behaalde op de Europese Spelen. Op zondag 26 januari 2020 zal hij vergezeld worden door Yoeri Havik om de Madison te rijden. “We zijn naar Milton gereisd om de laatste punten te behalen om ons te kwalificeren voor de Wereldkampioenschappen en de Olympische Spelen. Het ziet er goed uit, dus het is ook een geweldige wedstrijd om onze techniek en tactiek voor de Wereldkampioenschappen en de Olympische Spelen te verbeteren. We willen vooral zoveel mogelijk ervaring opdoen en hopen een medaille mee naar huis te nemen”, aldus Van Schip.

Laurine van Riessen zal op zaterdag en zondag met Van Schip in de Nederlandse ploeg uitkomen op het sprintnummer en in de keirin-wedstrijd: “Ik ga naar Milton omdat ik me voor de Wereldkampioenschappen wil plaatsen. Ik heb de eerste drie Wereldbekerevenementen gereden, maar ik was niet tevreden over de resultaten. Het was niet slecht, maar ook niet wat ik wilde bereiken. Ik kom hier om mezelf voor te bereiden op de komende Wereldkampioenschappen in Berlijn. Ik heb de afgelopen weken een aantal goede trainingssessies afgewerkt, dus ik kijk er naar uit om mijn eerste wedstrijden sinds de nationale kampioenschappen te rijden."

Voor de Belgische Nicky Degrendele is het een belangrijk weekend waar ze een aantal geweldige resultaten nodig heeft om de Olympische kwalificatie te halen. Na een moeilijke start van het seizoen keerde ze terug in competitie tijdens het WK in Brisbane: "Mijn derde plaats in de keirin gaf me zeker veel vertrouwen. Het was de eerste keer sinds lange tijd dat ik comfortabel op mijn fiets zit. Ik heb nog een lange weg te gaan, maar er is nog niets verloren en hoop Tokyo te halen."Misschien ook interessant: