Papendal, 14 augustus 2019 – De KNWU gaat samen met Olympisch keirin kampioene, Elis Ligtlee, een nieuw programma opstarten. - "Elis schakelt op naar een veiliger en gezonder sportklimaat "- Vanaf medio september gaat Elis Ligtlee diverse presentaties verzorgen en informatieve gesprekken voeren met (top)sporters en clubs.
Thorwald Veneberg, Algemeen Directeur van de wielerbond over de samenwerking: "De KNWU hecht grote waarde aan een veilig en gezond sportklimaat. Hiertoe heeft zij als eerste sportbond in Nederland een onderzoek laten doen naar grensoverschrijdend gedrag binnen de wielersport, met als publicatie - Opschakelen - In Elis hebben wij een goed boegbeeld gevonden voor de opvolging van dit rapport, waarin wij diverse nieuwe maatregelen en richtlijnen presenteren om een veiliger en gezonder sportklimaat te realiseren. Wij zijn zeer verheugd dat wij op deze manier een prachtige nieuwe samenwerking aangaan met Elis.”
Elis Ligtlee beëindigde haar 17-jarig topsportcarrière in december 2018. Onlangs richtte zij haar eigen bedrijf Elis Ligtlee Sports & Lifestyle op, waarmee zij fietsclinics, presentaties en personal trainingen verzorgt.
Elis verklaarde desgewenst: “Ik vind het fijn dat de KNWU mij de gelegenheid biedt om mijn ervaring en kennis binnen de topsportwereld te delen met andere (top)sporters. Zelf heb ik het tijdens mijn carrière best wel eens gemist dat ik met andere (ex-)sporters kon praten over lastige kwesties en wat wel of juist niet ‘normaal’ is binnen de topsportwereld. Ik hoop met mijn kennis en ervaring andere sporters en clubs te kunnen helpen om een meer ‘open cultuur’ na te streven.”
De voorbereidingen van het programma - Elis Schakelt op naar een veiliger en gezonder sportklimaat - zijn inmiddels in volle gang en worden verzorgd door de KNWU in nauwe samenwerking met Mood Concepts, dat ook het management van Elis Ligtlee verzorgt.
Op de foto: Elis Ligtlee na het behalen van de gouden medaille in Rio de Janeiro, Brazilië. Links Rebecca Mears (GB) zilver en rechts Anna Meares (Dus) brons (Foto KNWU/Cor Vos)

Pers en Publiciteit KNWUMisschien ook interessant: