Leif Hoste weet waarom hij al maanden last heeft van helse hoofdpijn. De Belg van Katjoesja heeft een scheurtje in zijn hersenvlies. "Dat kan opgelost worden met bloedpleisters of met een operatie. Hopelijk is de miserie nu snel voorbij", zegt hij in Het Laatste Nieuws.

Maandenlang, sinds zijn val in de Driedaagse om precies te zijn, zat Leif Hoste niet alleen met bonkende hoofdpijn, maar ook met de knagende onzekerheid wat de oorzaak van deze pijn was. Nu heeft de renner eindelijk een antwoord op zijn vragen.

Hoste ging met zijn hersenen onder de scanner en daar werd een scheurtje in zijn hersenvlies vastgesteld. "Via dat scheurtje verlies ik hersenvocht, waardoor ik bij de minste inspanning hoofdpijn krijg."

"Ik heb er ook met (Katjoesja-manager) Andrei Tchmil over gepraat. Dat was een hele opluchting. Je voelt je toch ambetant tegenover je werkgever als je lang aan de kant staat."

Het positieve nieuws voor Hoste is dat het scheurtje behandeld kan worden. "Ze gaan me behandelen met bloedpleisters, waarbij ze mijn eigen bloed injecteren in mijn ruggenmerg", zegt hij in Het Laatste Nieuws.

"Als die behandeling niet helpt, is een heelkundige ingreep via de neus aan de orde. Maar voor ze tot die stap overgaan, willen ze via een extra test uitsluitsel over de ware oorzaak hebben. Ik blijf optimistisch. Ik heb ook weinig andere keuze, want niet enkel fietsen bezorgt me last. Elke belasting van m'n lichaam leidt tot stevige hoofdpijn. Zelfs de dag erna ben ik nog ellendig."

sporza.beMisschien ook interessant: