De Nederlander Hans Dekkers heeft de Sluitingsprijs Putte-Kapellen gewonnen. In de laatste koers op Belgische bodem klopte de Mitsubishi-renner Tom Boonen in de spurt. Met de 75e Sluitingsprijs Putte-Kapellen wordt traditioneel een punt achter het wielerseizoen in België gezet.

Een groep van een dertigtal renners ging al vroeg aan de haal. Met vijf renners van Quick-Step (waarbij Boonen) vooraan, zat de verstandhouding goed. Silence probeerde in de achtervolging Jurgen Roelandts weer naar voren te loodsen, maar het kreeg de kloof niet dicht.

Het kwam aan op een spurt met de kopgroep, ondertussen uitgedund tot 24 renners. Tijdens de sprint zag Tom Boonen zich gehinderd door Kristof Goddaert en de Quick-Stepper zag zijn winstkansen wegsmelten. Zo kon Dekkers de zege grijpen.

Boonen diende "uit principe" ook een klacht in tegen Goddaert, maar de jury veranderde niets aan de uitslag en Goddaert mocht zijn vierde plaats houden.

Hans Dekkers: "Dit is mijn 1e zege van het seizoen. Wellicht een heel belangrijke, want ik heb nog geen ploeg voor 2009. Ik sluit een rotseizoen mooi af, want heb met mijn knie gesukkeld. Die was overbelast, ik heb moeten rusten."

Tom Boonen kon zijn verjaardag van morgen niet inzetten met een zege. Hij kon zijn favorietenrol niet waarmaken, maar wist wel meteen waarom, of beter door wie. "Wat Goddaert deed, is ongehoord. 150 meter voor de streep reed ik naast hem en plots wilde hij de deur dichtdoen", zegt Tom Boonen. "Het was remmen of verongelukken. Ik wil dat de jury de beelden bekijkt, al wil ik niks veranderd zien aan de uitslag. Die cowboystreken moeten wel uit het peloton. Het gaat om het principe. Ik sprintte al tegen wereldtoppers, dit maakte ik nog nooit mee. Goddaert moet zijn plaats kennen, zo simpel is het."

sporza.beMisschien ook interessant: